Oliventræet er selvbestøvende.

Da det er selvbestøvende og der både er han og hun blomster på træet.

Olea er selvbestøvende og har ikke brug for en fremmed bestøver. Efter blomstring bliver de brune og mange gange sker der ikke mere men få kan opleve der kommer bær på Oliventræet. De kan ikke spises direkte fra træet, de skal syltes, find opskrift her på siden.

Vil i have mange blomster og derefter måske lidt Oliven så lad være med at klippe i dem. Undgå at klippe jeres træer for vildt. Lad dem gro igennem og ikke sikkert det lykkedes det første år men efter et par år vil det lykkedes. Træets alder har ingen betydning i forhold til at give blomster. Husk at give gødning ved hver vandig i sommerperioden og det vil fremme blomsterstanden.

Kronen på træet udvikler sig og vokser vildt og de grene som gror lige op i himlen klipper i af under den nuværende krone men lader resten være og efterhånden vil træet begynde at danne hængende grene som bøjer nedad og de må ikke klippes af, da det er dem der vil være mest aktive og som vil give en pokkers masse blomster og efterfølgende frugter.

Oliventræer der er rigt bærende er ikke de kønne træer som vi går og nusser om i vores haver, tænk på dem i ser når i rejser sydpå, de er krogede og uklippet.

Jeg personligt vil undgå blomster i mine træer så derfor klipper jeg mine ret tæt.

Seneste kommentarer

16.08 | 07:57

Du må ind på min fb side: Oliventræer i haven. . Det står der helt sikkert og der er ikke 2 vintre der er ens. Men nej de skal kun bedækkes om roden

16.08 | 05:07

Synes ikke jeg kan læse på din hjemmeside om de skal dækkes til hvis de står i jorden. Men undskyld jeg spurgte.. God dag til dig

16.08 | 03:16

Alle de der svar finder du på min hjemmeside, læs nu på den.

15.08 | 21:00

Gøder du dem som står i jorden? Og skal kronen vintergækker eller stå frit?

Del siden