Syltning af modne bær fra eget træ

Syltning af friske bær.

Hæ hæ, jo den kan være svær! Der findes mere end 300 forskellige typer af oliven, men for at gøre en lang historie kort, så skal oliven være modne dvs. formentlig i DK hen i november, nogle oliven forbliver grønne, nogle bliver lilla/grønne, nogle sorte og alt derimellem... Selve processen med at sylte oliven tager lidt tid; Udvanding i 3 dage hvor I skifter vandet hver dag, derefter i saltlage i 30 dage, hvor vandet bliver skiftet halvvejs, omrøring hver dag, derefter en grundig skylning i 3 dage, hvor vandet bliver skiftet hver dag. Så er oliven klar til at blive puttet på glas i oliemarinade med de krydderier/krydderurter I kan tænke jer, hvor de forbliver i yderligere 30 dage inden de er spiseklare! Fik I fat i den,-- Ingen har sagt at det skal være nemt og det er det heller ikke. Opskriften er Klaus Lykke Sørensens, om nogen ved han lidt om dette da han selv har en stor plantage i Italien. God høst og syltning

Lotte Petersen som er et aktivt medlem i min facebook gruppe: Oliventræer i Danmark. Har her sine bud på nogle gode opskrifter på syltning af bær fra hendes egen have.

 Jeg har lavet 3 forskellige slags. Nr.1. Er den fra filer fra Umbrien. Det tog 2 1/2 måned med daglig arbejde, og de er blevet super gode og sprøde- smager af krydderurter og ja af syden. Kan anbefales, hvis man har tålmodighed …. Høstede d.13. okt. så både grønne-brunlige og sorte oliven blev håndplukket. ca. 4 kg. Nr.2. Næste høst. Opskriften er fra loveantalya-men dog fra en italiensk restaurant i Siena: skylles,saltlage og citron i fad. Ovn et par timer - krydderurter og olivenolie. Efter ovn blev de rynkede og så tørre ud, men smagen er nu helt unik. Meget hen efter en græsk oliven. da processen var kortere og mere overskuelig, vil jeg anbefale denne opskrift- helt sikkert. Nr. 3. Sidste høst ( sorte oliven kun ). Prøvede nu en opskrift fra Spanien med salteddike lage i stedet for olivenolie. så let og overskuelig ud på ret kort tid. Skulle stå ca. 1 uge i salt og eddikelage med krydderurterne. prøvesmagte et par gange. noget salte og eddike agtige. Skyllede og skyllede og skyllede og blev så tilfreds. Kom dog OLIE og nye krydderurter over, og er nu så glad for min erfaring med disse også. De smager faktisk himmelsk nu - Timian, rosmarin og hvidløg,- dejlige og lækre. Det har været en kæmpe oplevelse for mig at håndplukke og sylte 10 kg spanske oliven på et træ købt i 2020. Det blev en hel videnskab,og besættelse for mig hele efteråret, og jeg har nydt hvert minut - også med fremstilling af 3 forskellige etiketter. Folk siger de alle smager rigtig godt. Smag og behag - sjovt at prøve sig frem med forskellige krydderurter fra haven, chili, hvidløg osv. Hvis der kommer noget på træet i 2021 , fortsætter jeg min nu store hobby.. De venligste hilsner fra Lotte Petersen https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/31793/syltede-oliven-aceitunas-machacadas https://loveantalya.com/olivenhoest-og-opskrift-paa-syltning-af-oliven/

Seneste kommentarer

16.08 | 07:57

Du må ind på min fb side: Oliventræer i haven. . Det står der helt sikkert og der er ikke 2 vintre der er ens. Men nej de skal kun bedækkes om roden

16.08 | 05:07

Synes ikke jeg kan læse på din hjemmeside om de skal dækkes til hvis de står i jorden. Men undskyld jeg spurgte.. God dag til dig

16.08 | 03:16

Alle de der svar finder du på min hjemmeside, læs nu på den.

15.08 | 21:00

Gøder du dem som står i jorden? Og skal kronen vintergækker eller stå frit?

Del siden