Jeg har igennem de sidste 7 år vejledet og givet mange personlige systemer og metoder på beskæring af Oliventræer. Der findes kun 3 former for beskæring.

Let - Total - Frugt.

Let: Kan gøres året rundt og det man gør er klippe det halve af toppen eller klippe let ned i træet.

Total: ER at klippe træet helt tilbage, fjerne alle små sidegrene og kun bevarer de tykke stammer. Dette gøres med træer der har haft et stort angreb af Skjoldlus og som ikke har kunne komme sig igen, eller træer der efter en lang vinter har set meget trælse ud og som virker halvdøde. De kan få den omtalte beskøring og der skal ikke lægges hænder imellem. Der skal klippes helt i bund, så træet alle visne delle fjernes, der må kun være de bare stammer tilbage.

Frugt: En beskæringsform der anvendes til de der ønsker en vild form og som ønsker at se deres træ bære mange frugter. Det er hovedsaligt de ældste træer som kan dette og som tit og ofte får disse bare felter nede i kronen og de skal beskæres på denne måde. Klip midten væk, præcis på samme måde som når et dansk frugttræ beskæres og udtyndes, der skal luft og lys ned i kronen så fotosyntesen vil kunne frembringe flere blomster og efterfølgende frugtsætning. Denne beskæringsform er den alle har sværst ved og jeg kan tegne og vejlede hvis man sender sit foto til mig. Gå ind i min facebook gruppe. Oliventræer i Haven. Send mig en besked eller poste en besked inde i gruppen så finder jeg en løsning for jer der har behov.

Seneste kommentarer

16.08 | 07:57

Du må ind på min fb side: Oliventræer i haven. . Det står der helt sikkert og der er ikke 2 vintre der er ens. Men nej de skal kun bedækkes om roden

16.08 | 05:07

Synes ikke jeg kan læse på din hjemmeside om de skal dækkes til hvis de står i jorden. Men undskyld jeg spurgte.. God dag til dig

16.08 | 03:16

Alle de der svar finder du på min hjemmeside, læs nu på den.

15.08 | 21:00

Gøder du dem som står i jorden? Og skal kronen vintergækker eller stå frit?

Del siden