Skumcikaderne besinder sig ofte i skudspidserne beskyttet af det karakteristiske skum. Her sidder de og stikker deres sugeorgand ind i vækstpunkterne og suger plantesaft.
Denne sugning resulterer i skader på vækstpunkterne med deformerede skud som følge.
Ofte betyder det at væksten standser eller at skuddet deler sig. Planten lider således ikke større skade, men for visse plantearter kan det godt vare et stykke tid inden planten igen vil vokse.

De kan behandles med varmt vand i en forstøver og overbrus dem og derefter spray dem med bladglans, det er for det meste kun på Oliventræer som står fast indendørs de oftes forekommer.


Livscyklus

Skumcikader overvintrer som æg på grene. Æggene klækkes om foråret og nymfen gennemløber ialt 5 stadier, før den er voksen.
Det er i disse nymfestadier at "spytklatterne" dannes. Nymfen fylder sine eskrementerne med luft og får således opbygget et beskyttende lag.
Skummet beskytter mod udtørring og ugunstige vejrforhold, samt naturlige fjender.

Seneste kommentarer

16.08 | 07:57

Du må ind på min fb side: Oliventræer i haven. . Det står der helt sikkert og der er ikke 2 vintre der er ens. Men nej de skal kun bedækkes om roden

16.08 | 05:07

Synes ikke jeg kan læse på din hjemmeside om de skal dækkes til hvis de står i jorden. Men undskyld jeg spurgte.. God dag til dig

16.08 | 03:16

Alle de der svar finder du på min hjemmeside, læs nu på den.

15.08 | 21:00

Gøder du dem som står i jorden? Og skal kronen vintergækker eller stå frit?

Del siden